+45 70 22 72 52 info@handitours.dk
+45 70 22 72 52 info@handitours.dk
0
BESTIL ET REJSETILBUD
BESTIL ET REJSETILBUD
Ønsket afrejsedato*
Vælg rejselængde*
Antal voksne*
Antal børn under 12 år
Ønsket antal kørestolsvenlige værelser*
Ønsket antal standardværelser
Navn*
Adresse*
Postnr. & By*
Type kørestol der medbringes*
Email *
Telefon*
Hvilke hjælpemidler skal du leje ?*
* Jeg accepterer, at modtage rejsetilbud fra HandiTours.
Udfyld venligst alle felter !
Synes godt om

Adding item to wishlist requires an account

2955
 • Prag
 • Tjekkiet
 • ⭐⭐⭐
Beskrivelse

Prag – Europas hjerte
Når vi ser på kortet, kan vi se, at Prag virkelig har et fokuspunkt, og er både hjerte og centrum for kontinentet. Prag er imidlertid ikke kun et geografisk hjerte i Europa, men også et sted, hvor forskellige nationer er blandet sammen i forskellige århundreder. Så forskellige kulturer smelter sammen og påvirker hinanden. De, der går gennem Prag, går gennem Europas historie og dens kulturelle strøm, så her kan du  følge sporene fra reformatorer, kunstnere, herskere og hærledere, der har påvirket dette kontinent for så vidt angår ideer, kunst og politik.

En lille historie
Byen med de hundrede spir er bygget ved den slingrende flod Vltava. Og har været hovedstad i kongedømmet og den senere republik og residens for herskere og ærkebiskopper, i en uafbrudt periode på tusind år. Prags historie minder på mange måder om den tjekkiske stats historie. Først en bosættelse omkring Prags borg og senere Vysehrad-slottet, en by med alle sine privilegier i 1230’erne og har nu udviklede sig til en selvsikker by

Mad og drikke
Siden umindelige tider har det typiske tjekkiske måltid bestået af svinekød, dumblings og surkål eller kål. Søde retter som pandekager og strudel, er også meget populære. Næsten ingen går glip af chancen for at smage tjekkisk øl. Der er brygget øl her før opdagelsen af ​​Amerika, og  gradvist øl blevet den nationale drink. Hver bryggeri tilbyder sin egen unikke version af den skummende nektar. Blandt de mest kendte er Pilsner Urquell, Prag Staropramen og ægte Budweiser fra Ceske Budejovice. Bare et råd til de søde tænder! De berømte runde vafler og tjekkisk Becher likør er et must og må smages. Hvor ellers i verden blander de urter til en sådan perfektion?

Hotelfakta

Vi skræddersyr valget af hotel, så det passer til den enkeltes ønsker og behov.

Kontakt os på telefon 70 22 72 52 for, at høre mere om mulighederne.

Udflugter

Transport og Guideservice

Alle vores transfer om det er fra lufthavnen til hotellet eller om det er fordi  man skal på udflugt så foregår det ofte i en Mercedes-Benz Sprinter. Bilerne har 8 sæder med variabelt antal sæder afhængigt af antallet af transporterede kørestole. Vi kan transportere 5 gæster  kørestol + 3 som kan sidde på sæde i en bil.
Til kørestolsbrugere er køretøjer udstyret med enten en hydraulisk løfteplatform eller en rampe. For at beskytte kørestolen mod uønsket bevægelse under kørslen er alle biler også udstyret med en særlig sikkerhedsfastgørelsesteknologi. moderne klimaanlæg.
Hvis du ønsker en dansktalende guide ved ankomsten er priserne fra 750,- kr.  pr Guide

Royal HD-tur - Det bedste fra Prags borg og den gamle bydel (4-5 timer)

Turen er hovedsagelig panoramatur med minivan med flere stop de mest interessante steder. Køreturen fører dig op ad bakken til Castle-området. I dag er slottet først og fremmest residens for statsoverhovedet, et storslået galleri og også et skatkammer. Her vil I se det udvendige af Prag Slot-området såsom St. Vitus-katedralen, det gamle kongelige palads og St. George’s Basilic. Turen fortsætter med en tur til Lilleby med stop ved Karlsbroen, den smukkeste gamle bro i Prag. Turen går videre til det gamle bytorv med sit berømte astronomiske ur og den gotiske Vor Frue Kirke før Týn.
1 guide VIP dansk talende guide fra 1500 ,-kr/1 guide
Specielt tilpasset Mercedes Sprinter med maksimalt 5 personer i kørestolen fra 1850,- kr. / 1 minivan

Prag Tour - Prag Slot i detaljer (4-5 timer)

Turen her føre dig tilbage til  en historierejse, der startede for 11 århundreder siden ved at besøge kongelige residens for tjekkiske herskere – følgende steder er kørestolsvenlige:
Gammelt kongeligt palads, åndeligt symbol på den tjekkiske stat – Skt. Vitus Katedral, Golden Lane, St. Georgs basilikum og til sidst Haverne i Prag Slot.
Du fortsætter gennem romantiske gader i Lesser Quarter mod et af de mest berømte af Prags symboler – Charles Bridge, og forbi den berømte Kampa Island og Lennon-muren.
1 guide VIP dansk talende guide fra 1500 ,-kr/1 guide
Specielt tilpasset Mercedes Sprinter med maksimalt 5 personer i kørestolen fra 1850,- kr. / 1 minivan
Indgang til Prag Slot er gratis hvis man har anskaffet sig et Ledsagerkort /Parkeringskort

Rundvisning i Prags gamle og nye by og det jødiske kvarter (4-5 timer)

Turen er hovedsagelig en panoramatur med minivan med flere stop de mest interessante steder.
Med udgangspunkt i Powder Tower, der tidligere var et beskyttelsestårn i den historiske gamle bydel, fortsætter det mod det berømte Estates Theatre, hvor W.A, Mozart personligt dirigerede verdenspremiere på opera Don Giovanni.

Turen fortsætter til den smukkeste Pragplads – Det gamle bytorv med det unikt gotisk rådhus og berømt astrologisk ur og mystisk jødisk by bagved.
Det jødiske kvarter – det bedst bevarede kompleks af jødiske historiske monumenter forenet under jødisk museum med det oprindelige mål var at bevare værdifulde kunstgenstande fra Prags synagoger, der var blevet revet ned, under genopbygningen af ​​den jødiske by i begyndelsen af ​​det 20. århundrede.
Man kan besøge tilgængelige synagoger på museet såsom Maisel synagoge, jødisk kirkegård, spansk synagoge. Klausens synagoge er kun tilgængelig med hjælp af rampe 3×2 trin. Den Jødisk by er lukket om lørdagen.
Turens afsluttes i Prags nye by – et hjerte af nutidens by.

1 guide VIP dansk talende guide fra 1500 ,-kr/1 guide
Specielt tilpasset Mercedes Sprinter med maksimalt 5 personer i kørestolen fra 1850,- kr. / 1 minivan

Vysehrad-tur med casemates (4-5 timer)

Turen starter med en køretur til Vysehrad Hill med kirkens dominerende og smukke park som omgiver slottet
Fra Vysehrad  har du se en fantastisk udsigt over Prag, den gamle bydel, Prags borg osv.
Turen inkluderer et besøg i Prag Vysehrad store fæstningskompleks med det berømte St. Paul & Peter slot (OBS her er 3 trapper). Blandt det vigtigste syn er der også den dyrebare romanske rotonde, St. Michaels rotunda, den nationale kirkegård Slavin og hulen Gorlice osv. Vysehrad er stedet for nationale myter og legender.
Det komplekse system af kasemater, underjordiske korridorer til hurtig troppebevægelse opstod i 17. og 18. århundrede under opførelsen af ​​en befæstning af bastioner. Vyšehrad-kasemater er over 1 km lange, korridorerne er ca. 1,5 m brede og 2 m høje. Det største af de underjordiske rum er såkaldt Gorlice, en hal bestående af 300 kvadratmeter, 13 m høj. Det plejede at tjene som indsamlingsområde for tropper og et våben og madopbevaring i tilfælde af militær trussel. I dag huser Gorlice seks originale skulpturelle grupper fra Charles bridge. Rummet blev ryddet ud, rekonstrueret og gjort tilgængeligt for offentligheden i 1990’erne. Hallen er en del af Casemates-turen. Det huser seks originale skulpturelle grupper fra Charles bridge.
1 guide VIP dansk talende guide fra 1500 ,-kr/1 guide
Specielt tilpasset Mercedes Sprinter med maksimalt 5 personer i kørestolen fra 1850,- kr. / 1 minivan
Indgang under jorden Casemates og Gorlice pr. Person fra 3 EUR ( Betales direkte på destinationen)

Anbefalede restauranter

Bryggeri U Supa
Fuldt tilgængelig restaurant for kørestol inklusive toiletter som er velegnet til kørestolsbrugere.
U Supa Brewery er det ældste bryggeri med en pub i Prag. Dens rødder dateres tilbage til det 15. århundrede. Det ligger i den ældste og travleste gade i Prags gamle bydel omkring midten af ​​Royal Road, hvor Charles University ligger.  Det meste af restauranten er lavet af glas og giver gæsterne mulighed for at se brygningsprocessen.

Restaurant Kandelabr
Fuldt tilgængelig restaurant for kørestol inklusive toiletter som er velegnet til kørestolsbrugere.
Restaurant Kandelábr på Vyšehrad i Prag byder på tjekkiske klassiker i moderne og sofistikeret stil. Restaurant bruger kun råvarer af høj kvalitet, som de importerer fra tjekkiske landmænd. Hver dag bages der friske kager i deres hjemmebageri.
Her finder du traditionel Pilsner-øl fra tanken og raffinerede vine fra det sydlige Moravia samt de mere fjerntliggende vinodlingsområder ud over grænserne. Kokkens hold imødekommer ethvert kulinarisk 

Flodkrydstogt middag 
Fuldt tilgængelig glasbåd for kørestol inklusive toiletter som er velegnet til kørestolsbrugere.
Der er ikke en smukkere middag i Prag end krystalmiddagen om bord på glasbåden.
Krydstogterne foregår altid på de supermoderne, luksuriøse både: Grand Bohemia, Bohemia Rhapsody eller Agnes de Bohemia, som er unikke takket være deres glasudtrækkelige tage.
Du kan se frem til en unik og uforglemmelig oplevelse, uforstyrret udsigt over Prags monumenter belyst af lys, du ser det både fra dækket eller direkte fra det åbne dæk. Og selvfølgelig en stilfuld middagsbuffet, hvor du kan vælge efter din smag.
Prisen inkluderer: 3 timers aftenkrydstogt i grand stil, lækker buffet middag, et glas prosecco (velkomstdrink), stort udvalg af lokale oste og live musik.

Restaurant Como
Fuldt tilgængelig restaurant for kørestol.(hotel Jalta ligger ved siden af, og har toiletter som er velegnet til kørestolsbrugere
Como restaurant & cocktailbar er en moderne fusionsrestaurant, der kombinerer tjekkisk, middelhavs og asiatisk køkken. Takket være sin placering midt på Wenceslas Square er det et ideelt sted til forretningsmøder, konferencer eller fester, men det er også et populært sted for gourmeter og elskere af blandede drikkevarer. Joe Sefton og Taish Tsunematsu (sushi) samarbejdede om den nye menu af Chef Dušan Mackovič. Den nye cocktailbar bag på restauranten blev designet af Jason Volenec Studio i New York.

Glasværk og Karlstejn: (7 timer)

Først kører vi til glasværket i Nižbor for at se hele produktionen der, dvs. pusteriet og slibningshallen. Bagefter er der mulighed for at købe billigt ind i fabrikkens krystalbutik eller få en forfriskning i cafeteriet. Derefter fortsætter vi til Karlštejn, hvor man har ca. tre timer. Man kan gå eller køre helt op på toppen af bakken til borgen Karlštejn og spadsere nedad igen. Undervejs kan man nyde en god frokost eller købe krystal i souvenirbutikkerne.
Prisen er inkl. liftbus, dansktalende guide og entre til glasfabrik.
Pris fra: 2435,- kr.

Theresienstadt: (5 timer)

Theresienstadt blev under 2. Verdenskrig overtaget af tyskerne og brugt som gestapofængsel og transitlejr for titusindvis af jøder. Vi byder på rundvisning i Den lille Fæstning – altså fængslet, hvor man ser de forskellige celler, hvor fangerne levede under kummerlige forhold, henrettelsespladsen og massegravene. Derefter besøger vi til Ghettomuseet i selve byen Theresienstadt, som under krigen også var overtaget af tyskerne og brugt som transitlejr for de mange jøder, hvoraf mange blev sendt videre til bla Ausschwitz, hvor langt de fleste blev gasset. Tilsidst kører vi krematoriet, som tyskerne byggede under krigen, da de ikke kunne overkomme at begrave de mange døde.
Prisen er inkl. liftbus, dansktalende guide og entre til Theresienstadt.
Pris fra 2100 kr. 

Cesky Krumlov: (10 timer)

Cesky krumlov er den best bevarede middelalderby i verden. Denn lille UNESCO bevarede by ligger 170 km fra Prag, tæt på det fantastiske naturområde Sumava. Byen ligger ved floden Vlatava som også løber igennem Prag og kender man ikke til arkitekturen skal man blot tænke på H C Andersens mange eventyr for at få en forestilling om hvad der venter jer. Tjekkiets andenstørste borgområde med store barok haver og det historiske centrum med mere end 300 velbevarede huse, et unikt barokteater og mange små kringlede gader med lokale butikker og et middelaldertrov med en fantastisk atmosfære.
Prisen er inkl. liftbus, dansktalende guide og entre.
Pris fra 2850,- kr.

Kulturaften: (5 timer)

På vores kulturaften skal vi i teatret for at se sort/lys teater. Denne genre sammer oprindelig fra Østen og har virkeligt bidt sig fast i Tjekkiet. Aftenen starter med at vi går hen til en rigtig hyggelig tjekkisk restaurant i centrum, hvor vi starter med et glas tjekkisk champagne efterfulgt af en lækker tre-retters menu med en drink til. Derefter går vi til teatret for at overvære en forrygende flot og farverig forestilling med sort/lys-effekter, som Prag er så berømt for. Forestillingen er uden ord og derfor også velegnet for uforglemmelig aften for børn. Sort/lys-teater stammer oprindeligt fra Østen, men Prag er et af de få steder i Europa, hvor man kan opleve den.

Det er en forrygende flot og meget farverig forestilling med masser af sort/lys-effekter, som denne teaterform er så berømt for. Foran på scenen er der nogle af skuespillerne, som udfører et traditionelt sjov med komik, mimik og sketches, men uden ord , så alle kan sagtens forstå, hvad det drejer sig om. Indimellem dette er der indslag, hvor andre skuespillere optræder, klædt helt i sort. Pga de meget specielle lyseffekter – sort lys – kan man ikke se disse skuespillere, men man kan sagtens se de remedier, som de har med på scenen, og som de udfører nogle forunderlige manøvrer med.
Prisen er inkl. liftbus, dansktalende guide, middag og entre.
Pris fra 2650,- kr.

Kutna Hora: (7 timer)

Denne flotte UNESCO-beskyttede middelalderby er virkelig et besøg værd. Den  opstod, da der i 1200-tallet blev fundet rige sølvårer under byen, hvorefter man under dette boom byggede husene tilfældigt på stedet. Byen konkurrerede i middelalderen med Prag om at være landets mest betydningsfulde by. På et tidspunkt var den også kongesæde.Vi skal besøge Skt. Barbara-katedralen, som er bygget i 1300-tallet af samme arkitekt som Skt Vitus-katedralen på Prags Borg og,vi skal også til benkapellet i udkanten af byen, hvor udsmykningen består af knogler fra 40.000 mennesker.
Prisen er inkl. liftbus, dansktalende guide, og entre.
Pris fra 2650,- kr.

Indhold i pakkerejsen
 • Flybilletter
 • Assistance i alle lufthavne
 • Kørestolsvenlig transfer tur/retur til hotel
 • Kørestolsvenlige værelser
 • Måltider jf. specifikation tilbud
 • Leje af hjælpemidler (tilkøb)
 • Betalingsudflugter (tilkøb)
 • Forsikringer (tilkøb)
 • Lokale hotelskatter
 • Drikkepenge

Alle elementer der ikke er inkluderet kan tilkøbes særskilt. Der tages forbehold for udsolgte afgange. Link til Udenrigsministeriets rejsevejledninger.